Valls per la Llengua

Valls-per-la-llengua-convit-2024

CONVIT

2024

Repte 21 dies en català

Què és?

El Convit et proposa que durant 21 dies (el temps suficient per adquirir un hàbit) mantinguis el català quan parlis amb persones que ja entenen aquesta llengua. Primer assistiràs a una sessió formativa d’una hora i mitja, on rebràs eines d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses. Després, i durant el repte dels 21 dies, contestaràs cada nit un qüestionari electrònic, on amb dos clics diràs si aquell dia has iniciat i mantingut les converses en català.

Aquesta serà la 3a edició del Convit. Les dues anteriors van ser valorades molt positivament pels participants, especialment pel canvi d’hàbits lingüístics que els va suposar.

A qui s’adreça?

A qualsevol persona de Valls que parla català, tant si el sol mantenir en les converses com si el manté a vegades o no el manté mai (edat mínima: 16 anys).

Quines modalitats hi ha?

  • Convit general (obert a tothom)
  • Convit específic (adreçat a estudiants de secundària)

Quan es fa?

  • Inscripcions: 14-28 de març
  • Formacions: 2-22 d’abril
  • Convit: 23 d’abril – 13 de maig

Com t’hi pots apuntar?

A través d’aquest FORMULARI WEB

Què en trec, de participar-hi?

La satisfacció de col·laborar en una campanya per ajudar el català i la possibilitat de modificar els teus hàbits lingüístics a favor d’aquesta llengua (a més d’un diploma de participació). Les dades globals de l’experiència es presentaran a les Jornades de Valls per la Llengua 2024.

Per què es diu Convit?

Perquè és una invitació a tothom per participar en el repte col·lectiu de millorar l’ús social del català. El nom evoca un altre repte, la Lletra de convit que el 1902 va fer Antoni M. Alcover per implicar la societat en l’elaboració del seu gran diccionari. 

PARTICIPA-HI!

#Convit2024