Valls per la Llengua

CONVIT

Sant Jordi 2022

Què és?

El Convit és un projecte que pretén augmentar l’ús social del català a Valls a través d’un canvi en els hàbits lingüístics. Es proposa als participants que durant 21 dies (el temps suficient per adquirir un hàbit) intentin mantenir el català quan parlin amb persones que ja entenen aquesta llengua.

A qui s’adreça?

S’adreça a qualsevol persona de Valls que parli català, tant si el sol mantenir en les converses com si el manté a vegades o no el manté mai (edat mínima: 16 anys).

Com t’hi pots apuntar?

A través d’aquest formulari web.

En què consisteix?

Primer, els participants assisteixen a una sessió formativa d’una hora i mitja, on se’ls aporta eines d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses. Després, i durant els 21 dies que dura el Convit, reben cada nit un breu qüestionari electrònic en què han de contestar en dos clics si aquell dia han iniciat les converses en català i si s’hi han mantingut (amb proporcions de 100%, 75%, 50%, 25% i 0%).

I què se’n farà, d’aquestes dades?

Les dades globals de l’experiència es presentaran a les Jornades de Valls per la Llengua 2022. I els resultats també serviran per afinar l’organització del segon Convit.

Per què es diu Convit?

Perquè és una invitació a tothom per participar en el repte col·lectiu de millorar l’ús social del català. És un nom que evoca un altre repte, la Lletra de convit que el 1902 va fer Antoni M. Alcover per implicar la societat en l’elaboració del seu gran diccionari.

Quan es farà el Convit?

Les inscripcions es tanquen el 25 de març, les formacions tenen lloc entre l’1 i el 8 d’abril (una sessió a escollir entre aquests dies) i el Convit es fa del 23 d’abril al 13 de maig.

Què en trec, de participar-hi?

La satisfacció de col·laborar en una campanya per ajudar el català i la possibilitat de modificar els teus hàbits lingüístics a favor d’aquesta llengua. Ah, també et donarem un diploma de participació i entraràs en un sorteig per gaudir d’activitats culturals en català.